Англия – Информация, Забележителности и Оферти за Почивка в Англия

Booking.com

Благословена с богата история и неописуемо красиви гледки, Англия достойно се нарежда сред най-големите туристически дестинации на планетата. Тя ни примамва с великолепните си природни контрасти, отвеждащи ни до зелени планини, кристални езера и приказни крайбрежия.

Докато очарователните малки провинциални градове ни пренасят в спокойна и уютна атмосфера, динамичните и енергични метрополиси като Лондон, Ливърпул и Манчестър ни поднасят един космополитен и мултикултурен свят, изпъленен с изобилие от атракции, забележителности и футболни емоции.

Местоположение

Англия се простира на площ 244.3 кв.км и обхващаща южните две трети от остров Великобритания. Тя е най-голямият по територия и население съставен историко-географски район в Обединеното кралство и Северна Ирландия. Границите я разделят от Уелс, Шотландия, Северно и Ирландско море, Атландтическия океан и Ла Манша. Столицата на Англия е космополитният град Лондон – водещ икономически, финансов и политически център на планетата.

Население

През последните години Англия се е превърнала в най-гъсто населената страна сред държавите-членки на Европейския съюз. Като част от Обединеното кралство, населението на Англия е близо 85% от това на Великобритания, което днес наброява над 59 млн. души. Броят на жителите на кв. метър е 395, което изпреварва Холандия, заемащата първа позиция по гъстота на населението.

Национална кухня

Традиционната английска кухня се приготвя лесно и включва ястия предимно с говеждо и овнешко, пилешко, свинско, агнешко месо, риба, картофи и различни зеленчуци. Към печеното месо обикновено се прибавят сосове като табаско, уорчъстър или кетчуп, с които се придобива характерният за тази кухня вкус. Англичаните обичат да започват деня си с прочутата „,английска закуска“, – тя е доста обилна и хранителна и обикновено се състои от месо, пържена шунка, варени или пържени яйца, хляб, масло, конфитюр и всичко това придружено с плодове, чай или сок. Обядът обикновено е лек и приятен – салата, риба или по-лек сандвич, а вечерята е съставена от тристепенно или четиристепенно меню.

Визи

От 1 януари 2007 г. българите, като граждани на Европейския съюз притежават правото да пребивават на територията на Великобритания за срок от 90 дни, без никакви условия или формалности, освен изискването да притежават валидна карта за самоличност или паспорт.

Посолство на Република България във Великобритания:

Embassy of the Republic of Bulgaria 186-188 Queen&rsquo,s Gate London SW7 5HL
e-mail: consul@bulgarianembassy.org.uk
Тел. (централа) – код 0044 тел. 2075849400
Факс – код 0044 тел. 2075844948
Консулска служба – код 0044 тел. 2075849379

Посолство на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия в България:

1000 София, ул.“Московска“ 9
e-mail: britembinf@mail.orbitel.bg
Канцелария – тел. 933 92 22
Консулска служба – тел. 933 92 90

Кога да посетим Англия
Пари и разходи за Англия
Дестинации в Англия

Booking.com

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар